Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Aplicaţia inovatoare cu cobot îmbunătăţeşte securitatea muncii în compania Leica Geosystems

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Aplicaţia inovatoare cu cobot îmbunătăţeşte securitatea muncii în compania Leica Geosystems

Publicat la 11 februarie 2021 în Flexible Manufacturing

Robotul colaborativ automatizează manevrarea tăvilor şi îmbunătăţeşte securitatea muncii şi ergonomia într-o zonă de lucru periculoasă.
Când Leica Geosystems a avut nevoie de o soluţie versatilă pentru automatizarea manevrării tăvilor cu articole umplute cu material epoxidic, aceasta a decis să utilizeze robotul colaborativ (cobotul) OMROM TM. Cobotul OMRON a fost recomandat de Gibotech, unul dintre partenerii de soluţii ai OMRON.
Leica Geosystems este o companie globală specializată în furnizarea de senzori, software şi servicii premium profesioniştilor din industria topografiei, construcţiilor, infrastructurii, minieră, aerospaţială şi de producţie, precum şi din alte industrii. În unitatea sa de control al utilajelor din Odense, Danemarca, compania avea nevoie de o metodă flexibilă, precisă şi sigură de a muta tăvile de pe un raft. Acestea trebuiau ulterior plasate cu precizie, astfel încât articolele de pe tavă să poată fi umplute cu material epoxidic. De asemenea, noua soluţie trebuia să poată fi scalabilă.

Protejarea persoanelor

Unul dintre aspectele principale era faptul că vaporii epoxidici pot fi nocivi pentru oameni, deoarece pot cauza inflamarea sau iritarea nasului, gâtului şi plămânilor.
Cobotul OMRON TM a oferit soluţia perfectă, deoarece poate fi pus cu uşurinţă în funcţiune în zonele de lucru care pot fi periculoase pentru oameni. Printre alte componente ale soluţiei, se numără sistemele OMRON NX şi NXIO de control al utilajelor, precum şi platforma Sysmac de automatizare a utilajelor. Soluţia a fost uşor de instalat în procesul de producţie al companiei Leica, iar compania Gibotech s-a ocupat de integrarea sistemului.
Aşadar, cum automatizează cobotul OMROM TM procesul de manevrare a tăvilor? Mai întâi preia o tavă cu articole de pe un raft, utilizând marcajul de referinţă TM. Acesta este o siglă sau un marcaj care pot fi aplicate pe raft şi care pot fi detectate cu uşurinţă de camera de inspecţie vizuală a cobotului. Marcajul oferă un punct de referinţă pentru mişcările cobotului, deoarece se pot defini şi alte puncte în raport cu poziţia marcajului de referinţă.
Acest lucru înseamnă că respectivul cobot poate fi instruit să identifice poziţia unui articol. Apoi poate utiliza marcajul de referinţă pentru a prelua şi a plasa articolul cu foarte mare precizie. Chiar dacă raftul este mutat, cobotul tot va şti unde să se deplaseze, în funcţie de poziţia marcajului de referinţă.
Pentru procesul Leica, cobotul preia tava şi o deplasează astfel încât să ajungă sub un extruder de răşină epoxidică. Ajustează poziţia tăvii, astfel încât diversele tipuri de articole de pe tavă să poată fi umplute cu material epoxidic. Apoi cobotul plasează tava cu articolele umplute cu răşină epoxidică pe rafturi, pentru a se usca şi a se întări timp de câteva ore. Ulterior, pune la loc tava pe suport, utilizând din nou marcajul de referinţă TM ca element de localizare.

Beneficiile soluţiei cu cobot

Noul sistem înseamnă că acum diverse articole de pe tăvi pot fi umplute cu material epoxidic, fără a fi necesară prezenţa oamenilor. Astfel se îmbunătăţeşte ergonomia şi siguranţa în mediul de lucru, iar angajaţii companiei Leica sunt protejaţi, fiind mutaţi la alte activităţi esenţiale pentru companie. În acelaşi timp, noua soluţie a redus şi costurile companiei pentru forţa de muncă şi pentru producţie.
Managerul de proiect de la OMRON, Kenneth Jochumsen, comentează: „Aceasta a fost o aplicaţie cu cobot foarte inovatoare şi specială, nemaiîntâlnită în ţările nordice. Am reuşit să o dezvoltăm mulţumită soluţiilor noastre tehnologice integrate şi cunoştinţelor noastre vaste în domeniul automatizării industriale. Întregul proiect a fost în concordanţă cu filozofia de bază a OMRON, care constă în colaborare interactivă şi sigură între oameni şi utilaje”.
Bent Andersen, manager de aprovizionare cu produse şi de servicii de proces în cadru Leica Geosystems, adaugă: „Compania noastră urmează să se extindă semnificativ în viitor şi, prin urmare, era important să găsim o soluţie care să poată ţine pasul cu dezvoltarea companiei. Prin urmare, ne-a plăcut în mod deosebit flexibilitatea şi posibilitatea de scalare a soluţiei de automatizare de la OMRON, precum şi beneficiile pe care le aduce pentru o mai mare siguranţă a lucrătorilor”.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe