Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Paleţii din carton contribuie la sustenabilitate prin reducerea nevoilor de transport

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Delta Engineering a creat un nou robot versatil pentru asamblarea internă a paleţilor din carton pentru producători. Delta Engineering proiectează utilaje şi soluţii pentru a îmbunătăţi eficienţa proceselor, muncii, materialelor de ambalare şi/sau costurilor de transport ale clienţilor, ceea ce este valabil şi pentru robotul de asamblare a paleţilor DPR200. Mişcările robotului sunt controlate de platforma de automatizare Sysmac de la OMRON, care asigură flexibilitatea, fiabilitatea şi precizia necesare pentru o funcţionare atât de complexă.

Provocarea: Dezvoltarea noului robot

În mod tradiţional, multe fabrici de turnare prin suflare utilizează paleţi din lemn pentru transportarea produselor. Paleţii goi sunt aduşi în fabrică, umpluţi şi apoi mutaţi în secţiunea de umplere a fabricii. Aceste transporturi de recipiente goale între fabrici constau în cea mai mare parte în aer, ceea ce măreşte nevoia de transport. Delta Engineering a realizat că dacă paleţii din carton ar putea fi produşi intern, aceasta ar reduce semnificativ nevoia de transport rutier, asigurând o funcţionare mai sustenabilă ecologic.

Soluţia

Prin urmare, compania a dezvoltat robotul pentru asamblarea paleţilor DPR200, care a fost proiectat pentru a le permite fabricilor să-şi producă propriii paleţi din carton, de toate dimensiunile, până la 56 inch² (1422 mm²). Robotul poate fi utilizat pentru a asambla intern până la 100.000 de paleţi anual. Aceasta va reduce costurile, nevoia de transport şi greutatea paleţilor în comparaţie cu alternativele din lemn, care se manevrează greu şi solicitant de către operatori.

Un alt avantaj al paleţilor din carton este că sunt reciclabili în fluxul actual de reciclare a hârtiei sau cartonului. În plus, este o soluţie care economiseşte spaţiu: fabricile nu mai au nevoie de spaţiu de depozitare pentru paleţi, deoarece pot produce singure paleţi oricând au nevoie de ei.

Totuşi, compania avea nevoie de un furnizor care putea să ofere o platformă flexibilă pentru controlarea mişcărilor robotului. Acest lucru includea şi nevoia de a fabrica paleţi de dimensiuni diferite şi un mod flexibil de a lipi componentele acestora. Adezivul trebuia aplicat în locurile potrivite astfel încât până la nouă blocuri de carton – pliate tot de robot – să poată fi prinse pe baza paletului.

Koen Hendrickx, şeful echipei de ingineri de automatizare pentru Delta Engineering, afirmă: „Am ales OMRON datorită relaţiei de lungă durată dintre noi, reputaţiei sale privind inovaţia şi automatizarea industrială, implementării uşoare a conceptului său de automatizare şi asistenţei tehnice de calitate pe care le oferă. Am fost impresionaţi şi de reţeaua foarte rapidă de utilaje EtherCAT a platformei Sysmac, de implementarea securităţii, de conceptul de mişcare şi de capacitatea companiei de a furniza soluţia într-un interval de timp scurt.”

„Noul Robot de asamblare a paleţilor DPR200 le va permite fabricilor să producă intern paleţi din carton, evitând deseori transportul şi problemele presupuse de utilizarea paleţilor din lemn, ceea ce le va ajuta să-şi atingă obiectivele privind sustenabilitatea. Controlerul Sysmac de la OMRON a fost un element esenţial care ne-a permis să oferim un design flexibil, fiabilitate ridicată şi componente tehnice ultramoderne.”

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Download case study