De la vânzarea preselor pentru pantaloni la...
Kazuma Tateisi, fondatorul OMRON Corporation, a debutat în anul 1930 în domeniul producţiei şi comercializării de prese pentru pantaloni, în Kyoto. De la bun început, s-a confruntat cu un nivel scăzut al vânzărilor şi stocuri excesive. În încercarea de a depăşi dificultăţile de ordin financiar, acesta s-a concentrat pe promovarea vânzărilor sale. Cu toate acestea, efortul său nu a dat roade. Totuşi, aceste dificultăţi aveau să-l înveţe pe acesta numeroase lecţii, cum ar fi importanţa dezvoltării canalelor de distribuţie, a încheieri de contracte de afaceri, a implementării demonstraţiilor practice şi publicităţii necesare promovării vânzărilor. Astfel de elemente sunt încă extrem de importante în viaţa noastră de zi cu zi.
... o companie de miliarde
Anticiparea nevoilor societăţii şi întâmpinarea acestora cu tehnologii inovatoare. Aceasta este descrierea rolului pe care OMRON l-a jucat de-a lungul istoriei sale de 90 de ani. Fondatorul OMRON, Kazuma Tateisi, un strălucit inventator şi om de vânzări extrem de hotărât, şi-a făcut făcut debutul cu maşini de măcinat cu lame şi prese pentru pantaloni, înainte de a lansa Tateisi Electric Manufacturing Co. în 1933, ca urmare a apariţiei necesităţii de temporizatoare mai rapide pentru dispozitivele de radiografiere din spitale. Fabrica alcătuită din 3 angajaţi s-a transformat în OMRONCorporation, liderul global al zilelor noastre în domeniul componentelor de detecţie şi control, care are 30.000 de angajaţi, răspândiţi în 120 de ţări.
În urma sa, OMRON a lăsat o serie de produse care ne-au revoluţionat viaţa, printre care se numără şi câteva premiere mondiale incredibile: senzori de proximitate fără contact, semaforizarea automată a traficului, automatele de vânzare bilete, staţii de tren complet automatizate precum şi echipamente automate de diagnosticare a celulelor canceroase. OMRON a avut contribuţii semnificative într-o gamă variată de domenii precum automatizarea industrială, bunurile electrocasnice şi echipamentele de birou, automobilele, sistemele sociale şi financiare şi cel al sănătăţii.
Câteva fapte interesante despre OMRON:
De unde provine denumirea de OMRON?
OMRON vine de la Omuro, denumirea unui străvechi templu de pe teritoriul Japoniei.
Ce fac angajaţii OMRON în fiecare an cu prilejul aniversării zilei în care a fost fondată compania?
Pe 10 mai, data la care a fost fondată compania OMRON, angajaţii din întreaga lume îşi petrec ziua prestând activităţi voluntare pentru diferite cauze.
Cine a inventat primul bancomat on-line din lume?
OMRON! În 1971, OMRON a prezentat primul bancomat on-line din lume.