Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Picomel priveşte spre viitor cu o linie de producţie vizionară. Fabrica verticală economiseşte spaţiu şi energie, reducând totodată deşeurile.

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Unele companii deschid calea prin aceea că sunt vizionare şi utilizează cele mai recente tehnologii. O astfel de organizaţie este Picomel Nutrition, cu sediul în Zeewolde, Olanda. Picomel dezvoltă şi produce alimente îmbuteliate de înaltă calitate, sub marcă proprie, pentru bebeluşi, copii mici şi preşcolari. Aceasta asigură ambalajul şi produce, de asemenea, o formulă unică sub marcă privată pentru bebeluşii care au nevoie de o dietă specială. Aproximativ 40% dintre sugarii olandezi primesc hrană dezvoltată de Picomel.

Jan Kees Verhage, fondatorul Picomel, a imaginat şi a proiectat fabrica „verticală” a companiei. Este singura fabrică din Olanda care a obţinut certificarea de sustenabilitate „BREEAM-NL Outstanding”. Viziunea sa creativă a însemnat că a vrut, de asemenea, să dezvolte maşina viitorului – astăzi. Pentru a realiza acest lucru, a apelat la ajutorul constructorului de maşini Van Mourik, împreună cu tehnologia de automatizare de la OMRON Industrial Automation. 

picomel building fcard comp

Jan Kees comentează: „Căutam o companie care să ne ajute să oferim o soluţie totală pentru automatizare. De asemenea, aveam nevoie de un sprijin tehnic solid, de la testarea conceptului până la realizarea proiectului. Van Mourik ne-a recomandat OMRON, iar soluţiile OMRON ne-au oferit răspunsurile necesare la provocările cu care ne-am confruntat”.

Stabilirea standardelor pentru noua maşină

Picomel, Van Mourik şi OMRON au colaborat îndeaproape pentru a dezvolta un nou tip de maşină. Pentru a se adapta la provocările şi la problemele de pe piaţă, Picomel a conceput o serie de cerinţe pentru maşina pe care dorea să o construiască. Aceasta trebuia să fie de mare capacitate, dar cu o amprentă mică şi cu comutări rapide. Trebuia să fie capabilă să manipuleze produse de mai multe formate şi cutii de diferite dimensiuni. De asemenea, trebuia să fie intuitivă, astfel încât operatorii să nu fie nevoiţi să treacă printr-o perioadă intensă de instruire complexă. În cele din urmă, trebuia să fie scalabilă, fără deşeuri şi mai puţin zgomotoasă decât maşinile comparabile.

picomel servomatic machine fcard comp

Crearea noii maşini

Jan-Kees adaugă: „Fiecare metru pătrat în plus de amprentă la sol implică propriile costuri. Am dorit să reducem spaţiul şi costurile prin construirea unei fabrici verticale. De asemenea, aveam nevoie de maşini mai compacte. Prin urmare, am colaborat cu constructorul de maşini Van Mourik şi cu experţii tehnologici de la OMRON. Rezultatul a fost o maşină Servomatic. Aceasta este o maşină complet integrată de umplere cu pudră de conserve şi de lipire care se mândreşte cu cea mai mică amprentă la sol din lume (6 m²), oferind totodată un randament ridicat. O fabrică tradiţională ar avea nevoie de un spaţiu de patru până la cinci ori mai mare pentru a obţine aceeaşi capacitate”.

Martin Dannenberg, director general la Van Mourik Yeast & Packaging, comentează: „După o analiză aprofundată, am descoperit că aveam nevoie de o tehnologie servo pentru a controla în mod corespunzător acest proces. Datorită acestui control şi datorită faptului că maşina este relativ uşor de convertit la alte formate, putem realiza o pornire verticală. Acest lucru înseamnă să trecem într-o perioadă foarte scurtă de timp de la zero la capacitatea operaţională completă”.

Contact us for more information