Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Unika ia o decizie de referinţă pentru a aduce nivelurile de calitate pe noi culmi

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog

Unika ia o decizie de referinţă pentru a aduce nivelurile de calitate pe noi culmi

Publicat la 25 August 2021 în Flexible Manufacturing

Coboţii OMRON TM cu sistem integrat de inspecţie cu cameră video elimină eroarea umană şi măresc eficienţa producţiei.
Unika Danmark AS este unul dintre principalii producători de unelte de înaltă precizie şi de matriţe de formare prin injecţie pentru industria materialelor plastice. Cu ajutorul a trei coboţi OMRON TM, compania şi-a îmbunătăţit nivelurile de calitate, a redus numărul de produse returnate, a sporit implicarea lucrătorilor, a îmbunătăţit productivitatea şi a realizat economii impresionante de costuri.
Materialele plastice de înaltă precizie reprezintă o ştiinţă exactă, cu unelte şi cu matriţe de formare măsurate în microni, pentru produse finale care pot îmbunătăţi calitatea vieţii clienţilor globali. Acesta este cu siguranţă cazul Unika, ce a semnat recent un parteneriat cu Grundfos, specialistul lider mondial în domeniul soluţiilor avansate pentru pompe. Pentru alţi clienţi Unika şi pentru Grundfos, calitatea este de cea mai mare importanţă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Henrik Schwensen, Managerul de producţie pentru materiale plastice, a optat pentru o soluţie cu cobot OMRON.

Nevoia unei soluţii flexibile

„Munca noastră implică o gamă largă de produse finale diferite”, afirmă Henrik, „produse cu ajutorul uneltelor pe care le creăm în cadrul companiei. Produsele pot varia ca mărime, greutate şi formă, aşa că aveam nevoie de un sistem flexibil, care să se integreze în linia noastră de producţie schimbătoare. Mai exact, o unitate care să ne îmbunătăţească controlul calităţii la sfârşitul liniei”.
Înainte de instalarea OMRON, controlul calităţii era pur uman, operatorii fiind responsabili pentru verificarea fiecărei piese în parte, asigurându-se că acestea sunt conforme cu forma. „Aceasta este, desigur, o muncă repetitivă”, explică Henrik, „şi, ca în cazul a tot ceea ce este monoton, atenţia oamenilor se poate diminua, concentrarea poate scădea şi atunci se strecoară erorile”.

Rezultate îmbunătăţite prin automatizare

Astfel, echipa Unika a considerat că automatizarea este o soluţie, mai exact, automatizarea susţinută de inspecţia automată cu cameră video. „Avem în jur de 40 de module pe linia noastră de producţie, fiecare dintre acestea folosind o anumită formă de automatizare, aşa că ştim că aceasta este o modalitate eficientă de a ne îmbunătăţi producţia”, declară Henrik. „Am analizat tot felul de roboţi care ne-ar putea ajuta, comparând opţiunile de la diferiţi furnizori de unităţi industriale, mobile şi cobot. În cele din urmă, câştigătorul clar a fost OMRON TM”.
În colaborare cu KS Service, integrator local de sisteme OMRON, Unika a ales în cele din urmă OMRON TM cu sistem de inspecţie cu cameră video integrat, care a fost pus în funcţiune la scurt timp după aceea. „În prezent, avem trei coboţi OMRON TM care lucrează în fabrică, îndeplinind o varietate de sarcini alături de echipa noastră de operaţiuni”, afirmă Henrik. Unika a raportat că unele dintre principalele beneficii ale abordării cu coboţi OMRON sunt flexibilitatea şi mobilitatea - nu are nevoie de un spaţiu dedicat, de împrejmuirea zonei de pericol sau de alte cheltuieli asociate cu o instalaţie industrială fixă. „Acest lucru o face ideală în spaţiul nostru de producţie aglomerat, unde cei 75 de angajaţi ai noştri sunt în permanenţă la lucru, se deplasează între linii şi lucrează în armonie cu coboţii OMRON”.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe