Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Robotul UV-C ajută companiile să câştige lupta împotriva Covid

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Robotul UV-C ajută companiile să câştige lupta împotriva Covid

Publicat la 16 Iunie 2021 în Flexible Manufacturing

Pe măsură ce companiile din Regatul Unit care interacţionează cu clienţii îşi planifică strategiile de redeschidere, o prioritate cheie va fi menţinerea siguranţei pentru consumatori şi personal împotriva Covid. Într-o încercare de a preveni focarele viitoare în perioadele aglomerate, mediile cotidiene precum supermarketurile, barurile şi sălile de sport au făcut front comun cu UV Systems UK pentru a produce un sistem autonom de sterilizare robotizată, care să garanteze eliminarea virusului fără să deterioreze sau să pericliteze bunurile din jur.
  • 0:00 -   Robotul UV-C ajută companiile să câştige lupta împotriva Covid-19
Robotul UV-C de la UV Systems elimină 99% din celulele virale Covid rămase de pe tavan şi podea, cu trasabilitate integrală. Acesta dispune de tehnologia de sterilizare dovedită cu lumină UV-C care, timp de decenii, a menţinut siguranţa publicului larg împotriva bacteriilor dăunătoare în majoritatea centrelor de recreere. Aceasta a fost acum adaptată pentru a elimina virusul în mediile profesionale şi de recreere în care contactul social este inevitabil, precum sectoarele de comerţ cu amănuntul, ospitalitate, turism şi recreere.

Restabilim încrederea clienţilor

Asigurarea celor mai înalte niveluri de igienă va reprezenta un aspect esenţial pentru a-i atrage pe clienţi înapoi la cumpărături după pandemie. Într-un studiu realizat pe 2.000 de adulţi din Regatul Unit, desfăşurat de Citron Hygiene şi OnePoll, 67% dintre respondenţi au afirmat că acum le este mai frică de microbi şi sunt mai atenţi la igienă decât erau înainte de martie 2020. Prin urmare, angajatorii şi proprietarii de supermarketuri, magazine, baruri, restaurante, hoteluri, săli de sport şi alte unităţi de recreere, precum şi spaţiile de birouri trebuie să implementeze un protocol performant de curăţare a spaţiilor interioare pentru a împiedica răspândirea Covid şi a altor bacterii şi agenţi patogeni. Companiile care nu reuşesc să facă acest lucru sunt supuse riscului de izbucnire a unui focar în unitatea proprie şi de închidere ulterioară a activităţii. Aceasta ar avea ca rezultat nu doar pierderi comerciale semnificative, ci ar supune riscului şi reputaţia mărcii, siguranţa consumatorilor şi bunăstarea forţei de muncă.
Soluţia dezvoltată de UV Systems UK, parte din Topline Group, garantează eliminarea virusurilor, a agenţilor patogeni şi a bacteriilor în toate punctele de contact dintr-o unitate, ajutând companiile să recâştige încrederea publicului, să uşureze povara angajaţilor şi să respecte reglementările. Deşi procesele manuale sunt în continuare necesare pentru a înlătura toate impurităţile vizibile, robotul UV-C s-a dovedit a fi o metodă infailibilă în combaterea Covid şi a altor virusuri precum SARS, MERS şi Ebola – în 2020, cercetătorii de la Universitatea din Boston au validat faptul că sursele de lumină UV-C au putut să inactiveze SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. De asemenea, soluţia robotizată reduce necesitatea utilizării de substanţe chimice puternice, care prezintă riscuri la adresa sănătăţii şi a siguranţei operatorului.

Dezinfectare autonomă

Dispunând de mai multe lămpi UV-C de precizie dezvoltate de Phillips şi montate în partea superioară a unei platforme mobile cu robot de ultimă generaţie de la OMRON, robotul UV-C navighează în mod autonom printre zonele obişnuite ale unei unităţi şi nu necesită intervenţia utilizatorului. Spre deosebire de curăţarea manuală care ar necesita un personal numeros, la configurarea pentru un supermarket de 9.300 mp, un singur robot ar finaliza procesul de dezinfectare de la tavan la podea în decurs de 2-3 ore. Un timp de funcţionare de până la patru ore înseamnă că poate trata în mod eficient, fiabil şi rapid zonele mari şi chiar să revină la staţia de încărcare după finalizarea procesului. În plus, soluţia este construită cu tehnologia de detecţie pe bază de senzori, pentru a permite robotului să detecteze obstacolele din cale şi să prevină coliziunile. Dacă o persoană se apropie la opt metri de sistem, acesta se va opri automat.

Trasabilitate completă

În plus, robotul UV-C compatibil cu wi-fi asigură trasabilitate completă în zona supusă tratării. Cu procese manuale şi mecanice, nu există nicio evidenţă sau validare oficială şi nici măcar o modalitate de a verifica dacă fiecare punct de contact a fost sterilizat. Prin contrast, robotul UV-C monitorizează, înregistrează şi ţine evidenţa traseului parcurs pentru a valida în totalitate că spaţiul respectiv este lipsit de Covid. Dacă acesta nu dezinfectează o zonă din cauza unui obstacol, de exemplu, raportează informaţiile astfel încât problema să poată fi rezolvată.

„Cu o durată de viaţă minimă de zece ani şi capacitatea de a elimina toate bacteriile şi virusurile, robotul UV-C reprezintă singura metodă dovedită de a elimina Covid de pe toate suprafeţele şi punctele de contact ale spaţiilor interioare profesionale şi de recreere”, afirmă Andrew Hunt, CEO al UV Systems Ltd. „Scopul său este de a juca un rol esenţial, ajutând companiile britanice să îşi protejeze clienţii, personalul şi marca, mulţi ani de acum înainte.”

Citiţi mai multe despre Robotul mobil autonom LD 60/90  (tcm:881-80433)

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Dan Rossek

    Dan Rossek

    Regional Marketing Manager, Omron UK