Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Un cobot asigură asamblarea precisă a magneţilor pentru buşoanele de golire de la LITMAT

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Applications
Automobile și componente auto

Un cobot asigură asamblarea precisă a magneţilor pentru buşoanele de golire de la LITMAT

Publicat la 03 Iunie 2021 în Flexible Manufacturing

Roboţii colaborativi (coboţii) se folosesc la scară tot mai mare, în diverse sectoare industriale şi în cadrul unei game vaste de aplicaţii. Aceştia pot influenţa semnificativ eficienţa şi productivitatea ciclului de producţie. Una dintre companiile care beneficiază de asemenea avantaje este LITMAT SpA.
  • 0:00 -   Asamblare precisă şi consecventă a magneţilor şi învelişurilor, cu ajutorul unui cobot pentru piaţa auto
Cu sediul în Torino, Italia, LITMAT este specializată în producţia de buşoane metalice de golire a uleiului pentru industria auto şi pentru producătorii de mecanisme de transmisie hidraulică, pneumatică şi de transmisie a mişcării. Compania are peste 70 de ani de experienţă în aprovizionarea cu piese a industriei auto.

Asamblare de precizie cu coboţi

LITMAT a decis recent să simplifice procesul de asamblare a magneţilor necesari pentru atragerea şi eliminarea oricăror impurităţi din ulei. Prin urmare, compania a început să caute soluţii automatizate, alegând în final cobotul TM5 de la OMRON. Acest cobot este proiectat să fie sigur, simplu de programat şi uşor de integrat cu alte echipamente. În plus, acesta reprezintă un pas important în direcţia creării unui mediu inteligent de producţie, în care oamenii şi maşinile colaborează armonios.
Cobotul gestionează întregul proces de asamblare a magnetului, inclusiv aplicarea cleiului şi introducerea magneţilor în buşoane. Cu ajutorul camerei integrate, cobotul verifică inclusiv volumul de clei aplicat. Toate datele sunt gestionate în mod centralizat de un controler logic programabil (PLC) OMRON NX102. Acesta poate fi conectat la sistemul de execuţie a producţiei (MES), pentru monitorizarea integrată în timp real a întregului ciclu de producţie.
Pe terminalul de operare OMRON de 7” din seria NB operatorul poate vizualiza informaţii privind piesele prelucrate, tipurile de piese, piesele respinse, cauzele opririlor, precum şi duratele. De asemenea, operatorul poate modifica toţi parametrii, astfel încât aceştia să respecte formatele necesare, dacă este cazul - precum înălţimea capacului, magnetul şi magnetizarea. Toate aceste variabile sunt furnizate cobotului, care ulterior efectuează prelucrarea în funcţie de valorile alocate fiecărei piese de asamblat. Această adaptabilitate elimină necesitatea unor operaţii de prelucrare costisitoare.

Siguranţă, repetabilitate şi calitate

Ca toţi coboţii OMRON, modelul TM5 instalat de LITMAT poate funcţiona în siguranţă în prezenţa personalului. La PLC sunt conectate două bariere prevăzute cu un modul de securitate, care permit cobotului să comute la modul de colaborare. Astfel, angajaţii responsabili cu sortarea magneţilor în cutii vor putea lucra în siguranţă în apropierea zonei automatizate.
Per total, cu ajutorul noii soluţii cu cobot, LITMAT poate asambla aproximativ 180 de capace pe oră, folosind în total 1.500 de piese într-o tură de lucru de opt ore. Asamblarea se realizează cu o consecvenţă inegalabilă: cobotul aplică întotdeauna aceeaşi presiune asupra buşonului, asigurând repetabilitate şi calitate constante.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe