Dispozitiv de ambalare cu flux vertical | OMRON, România

Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Dispozitiv de ambalare cu flux vertical

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Dispozitiv de ambalare cu flux vertical

Falcă de etanşare cu mişcare intermitentă (servo-acţionată)

Imaginea prezintă utilajul vertical de umplere şi etanşare pentru ambalarea produselor în recipiente. Materialul ambalajului provine de la un tambur cu peliculă din plastic, care mai întâi este derulat, apoi ia forma unui tub prin acţiunea unei mandrine mecanice. În acelaşi timp, tubul este etanşat pe verticală.

Funcţie principală

Mişcarea alimentatorului este intermitentă, iar lungimea de alimentare corespunde lungimii ambalajului. Odată alimentat, ambalajul este etanşat pe orizontală, pentru a putea fi umplut cu produs. Apoi procesul reîncepe, prin alimentarea cu un nou ambalaj.

  1. Alimentator : O folie de ambalaj este alimentată, prin intermediul unei comenzi în buclă, la staţia de umplere. Controlul întinderii foliei este realizat cu ajutorul unui sistem cu braţ de întindere (dansator) şi invertor.
  2. Înregistrator : Deoarece alimentarea cu folie este supusă la alunecări, poziţia exactă a foliei este monitorizată constant utilizând un encoder de înregistrare marcaj.
  3. Transmisie : Două curele de etanşare controlate de două servomotoare trag pelicula prin zona de formare.
  4. Formator şi etanşator lateral : Se utilizează un colier de formare pentru a da foliei forma unui recipient, iar etanşarea pe lungime este realizată de un dispozitiv de etanşare longitudinal.
  5. Etanşator de bază şi dispozitiv de umplere : După ce recipientul este etanşat la bază, staţia de umplere lasă produsul să cadă în recipient.
  6. Etanşator superior : După ce recipientul s-a deplasat în jos cu o lungime, o unitate de etanşare transversală închide recipientul, iar un dispozitiv de tăiere separă produsul ambalat de folia pentru recipiente.

Arhitectură de automatizare

Control simplu al mişcării, bazat pe PLC-uri

Această soluţie este perfectă pentru dispozitivele de ambalare cu flux vertical cu falcă de etanşare intermitentă, cu acţionare servo. Deoarece sincronizarea axelor nu este necesară, secvenţele utilajului (derulare, marcare-înregistrare, formare, umplere şi etanşare) pot fi programate în PLC‐ul din seria CJ2, datorită blocurilor funcţionale avansate ale bibliotecii CX‐One (mediu de programare PLC/HMI/acţionare).

Control uşor al poziţionării prin ieşire de tip tren de impulsuri (PTO)

Această configuraţie utilizează o singură unitate din seria CJ2 cu ieşire de tip tren de impulsuri (CJ2M‐MD212) cu două ieşiri tip tren de impulsuri pentru a comanda trei acţionări servo. Prima ieşire este utilizată pentru a comanda acţionarea servo unică a sistemului de etanşare. A doua ieşire este utilizată pentru a comanda, prin blocuri de joncţiune, două acţionări servo din seria G5, care controlează cureaua de tracţiune şi etanşare  a foliei.

Metodă rentabilă de cablare prin legare în serie, cu inversiunea semnalului PTO

Utilizarea blocurilor de joncţiune permite inversarea semnalului PTO de la o acţionare servo în raport cu o alta. Această metodă de cablare determină un servomotor să se rotească în sens orar, în timp ce celălalt se roteşte în sens antiorar, într-o sincronizare perfectă. Această configuraţie permite celor două acţionări servo să funcţioneze sincronizat, fără necesitatea unui controler avansat de mişcare.

Comandă dedicată de întrerupere a alimentării

Poziţionarea foliei/recipientului înainte de etanşare se obţine cu un bloc funcţional simplu de întrerupere a alimentării, care procesează detectarea marcajului de înregistrare (E3U‐GL) prin intermediul unei intrări de întrerupere, care se utilizează ca declanşator în timpul controlului vitezei, pentru a comuta la controlul poziţiei şi apoi pentru a executa o deplasare cu o valoare specificată, echivalentă cu lungimea unui recipient, înainte de a decelera până la oprire. Această arhitectură asigură rentabilitatea soluţiei, absenţa sistemelor pneumatice şi fiabilitatea soluţiei în raport cu performanţele necesare.

Despre această soluţie

Mai multe soluţii de automatizare