Partenerul dvs. pentru automatizări în industria ambalajelor

Dacă produceţi utilaje pentru industria ambalajelor şi doriţi să vă măriţi profitabilitatea, vă putem fi de ajutor cu o gamă completă de servicii şi de produse concepute pentru creşterea vitezei, versatilităţii, performanţelor şi siguranţei utilajului dvs.

Deşi unele dintre aceste soluţii pentru utilajele din industria ambalajelor sunt foarte avansate, s-a dovedit că sunt şi deosebit de fiabile, pentru a mări la maximum loialitatea clienţilor dvs.

Utilizaţi cunoştinţele noastre de partener specializat în automatizări pentru a crea un utilaj nou sau pentru a moderniza un model existent.

Cum vă putem sprijini?
Segmente din domeniul industriei ambalajelor

Specialitatea dvs. – expertiza noastră specifică

Sunteţi specialist în îmbuteliere? Sau poate activaţi în domeniul alimentelor de tip snack (gustare)? Produceţi utilaje primare de ambalare sau oferiţi şi utilaje de ambalare secundare şi finale? Indiferent de specialitatea dvs., putem discuta despre creşterea profitabilităţii dvs. în domeniul ambalajelor în oricare dintre următoarele sectoare:

 • Produse de panificaţie şi biscuiţi
 • Băuturi (alcoolice, non-alcoolice, lactate, ulei şi băuturi carbonatate)
 • Cofetărie
 • Cosmetice şi sanitare
 • Alimente uscate şi snack-uri
 • Alimente proaspete
 • Produse casnice şi altele
 • Alimente lichide şi împachetate
 • Produse farmaceutice
 • Alimente preparate

Fabricaţie

Calitate

Chiar înainte ca produsul final să fie împachetat, introdus în conservă, îmbuteliat sau introdus în recipient, numeroşi producători de utilaje de ambalare îşi alocă timp pentru a ţine cont de operaţiunile propriilor clienţi, de la început la sfârşit.

Repetabilitatea operaţiilor la standarde de productivitate ridicată şi înaltă calitate reprezintă o provocare zilnică.

De aceea Omron oferă un portofoliu amplu de produse, adaptat la producţia pe loturi în funcţie de prescripţie, ceea ce necesită tehnologii precum controlul reglării în buclă multiplă de mare viteză şi mare rezoluţie, stocarea şi procesarea de mare viteză a datelor, precum şi o inspecţie de calitate fără întreruperi, prin metode vizuale.

Principal

Viteză

În acest caz, viteza reprezintă provocarea principală. Dar este nevoie şi de

 • independenţă de dimensiunea lotului de produse
 • utilaje uşor de curăţat şi de utilizat
 • menţinerea standardelor de igienă.
Soluţiile Omron pentru ambalarea primară măresc atât viteza, cât şi flexibilitatea utilajelor de ambalare primară, datorită noului nostru controler ultramodern, care combină cea mai recentă tehnologie pentru magistrală de câmp Ethernet în timp real, EtherCAT, cu conceptul nostru „One Software Environment” (Mediu de programare cu un singur software)”.

Această combinaţie unică permite eliminarea din circuit a sistemelor mecanice convenţionale şi înlocuirea acestora cu sistemele extrem de versatile cu roboţi Delta şi de inspecţie vizuală.

Secundar

Flexibilitate

Aici, provocările cheie sunt:

 • corelarea cu vitezele de producţie de la ambalarea primară
 • asigurarea integrităţii pachetului individual sau multiplu
 • asigurarea adaptării uşoare la ghidajele liniare, pentru a transporta atât ambalaje primare, cât şi secundare.

Soluţiile Omron permit integrarea unui plus de flexibilitate în utilajele dvs. Putem furniza cele mai recente sisteme de robotizare şi de inspecţie vizuală pentru a facilita crearea, de exemplu, a unui utilaj de cartonat robotizat care preia şi încarcă 12 produse simultan, utilizând un model de ambalaj pe unul, două sau trei niveluri.

Cu o asemenea configuraţie, creşterea vitezei nu este decât o chestiune de creştere a numărului de produse preluate la fiecare operaţie.

Finală

Robusteţe

Aici, principala provocare constă în a asigura manipularea fiabilă a sarcinilor mari la cicluri de frecvențe ridicate continue.

Soluţiile Omron includ o gamă variată de axe liniare electromecanice extrem de robuste. Module liniare pregătite de instalare, cu diferite variante de acţionare şi module de rotire/apucare completează modulele de manipulare complet echipate.

Capacitatea de utilizare a actuatorilor electrici în orice combinaţie măreşte, de asemenea, versatilitatea pentru adaptări rentabile.

Exemple de soluţii de automatizare

HFFS-MCS-08_420x300.jpg

Utilaj orizontal de formare, umplere şi etanşare (OFUE)

Într-un utilaj OFUE se derulează o bandă/folie flexibilă, pachetelor li se dă formă şi apoi sunt etanşate pe 2 părţi, opţional şi la partea inferioară. După ce sunt umplute vertical cu produs, partea superioară este etanşată apoi pentru a închide pachetul. Opţional înainte de etanşarea finală, se poate adăuga o fantă de scurgere. Toate acestea au loc cu materialul de ambalare flexibil deplasându-se orizontal, dar cu orientarea pachetului în continuare verticală. Imaginea de mai jos prezintă în funcţiune un utilaj intermediar, acţionat cu came. Există de asemenea utilaje continue, iar la acestea secţiunile 4 până la 6 sunt adesea într-o configurare carusel.

citiţi mai mult
cardboard_sleeve_cartoner_Machine_image_420x300.jpg

Utilaj de ambalat cu manşon de carton

Un carton este extras din magazie prin intermediul unui alimentator rotativ şi este transportat pe o singură bandă, prin intermediul unei benzi transportoare cu curea dinţată până în poziţia de recepţie a sistemului de ridicare şi plasare. Grupurile de articole sunt ridicate de doi roboţi cu funcţionare independentă şi stivuite pe cartoane.

citiţi mai mult
13_Robotic_Infeed_Machine_image_420x300.jpg

Celula de încărcare cu funcţii robot ghidată prin inspecţie vizuală sau dispozitiv de ambalare diferite sortimente

Utilajul constă dintr-un robot montat pe un cadru care se suprapune peste două transportoare de alimentare care funcţionează în paralel. Un transportor alimentează cu produse, iar celălalt cu cutii de carton. Robotul ridică produsele care se deplasează aleator pe banda transportoare şi le plasează în cutii de carton aflate în mişcare. Locaţia instantanee a produselor în mişcare este computerizată prin sistemul de vizualizare care achiziţionează imagini de la o cameră staţionară. Între timp se utilizează un senzor de înregistrare pentru a urmări poziţia cutiilor de carton. Aceasta este urmărirea precisă a ambelor transportoare care permite robotului să ridice şi să plaseze produse de la un transportor în mişcare la altul.

citiţi mai mult
Shrink_Sleever_Machine_image_420x300.jpg

Aplicator liniar cu manşon cu contracţie, de mare viteză

Etichetele cu manşon cu contracţie sunt furnizate dintr-o rolă, sub forma unei benzi de hârtie continue, sticlele neetichetate sunt transportate prin intermediul unui transportor de alimentare şi apoi măsurate prin intermediul unui şurub de alimentare rotativ. În timp ce sticlele pătrund în dispozitivul de etichetare trecând pe lângă o celulă a declanşatorului, etichetele sub forma unei benzi de hârtie sunt deschise şi formate într-un tub printr-o mandrină, alimentate şi tăiate într-o înregistrare precisă, cu un grafic tipărit, aplicate pe o sticlă, ce este apoi transportat într-un tunel cu aburi.

citiţi mai mult

Mărturiile clienţilor

From compound to tube, in any format

De la amestecarea componentelor până la ambalarea în tub, în orice format!

Citiți despre modul în care PLC-urile și ecranele tactile de la Omron se află în centrul soluțiilor dezvoltate de Axomatic pentru a produce și a ambala toate tipurile de creme, geluri și emulsii.

citiţi mai mult
Omag 420 x 300.jpg

Fiți atent la data de expirare!

O mașină de ambalare de ultimă generație, compactă, fiabilă, dotată cu numeroase caracteristici inovatoare, ale cărei piese sunt toate ușor accesibile. Citiți despre caracteristicile noii linii de mașini de ambalare la pliculeţe, proiectate de Omag în colaborare cu Omron pentru producția medicamentului „Okitask” de la Dompé.

citiţi mai mult
Serialization realized for pharma producers, re-packers and CMO's

Producător de produse farmaceutice pe bază de contract

Cum a reuşit un producător pe bază de contract să furnizeze 1.000.000 de pachete serializate pentru diferiţi clienţi din industria farmaceutică, având standarde şi proceduri diferite, şi în cadrul unei reţele cu multiple unităţi de producţie, producători pe bază de contract, reambalatori şi alţi furnizori de servicii, toate acestea în conformitate cu reglementările UE aplicabile privind înregistrarea centralizată a codurilor unice?

citiţi mai mult
Omron helps Line Equipment develop more advanced packaging machines

Asistenţă acordată Line Equipment în dezvoltarea unor utilaje mai avansate

Vizionaţi interviul pentru a vedea cum, cu asistenţa noastră, implementarea soluţiilor noastre software şi hardware pe utilajele lor, a permis Line Equipment să introducă pe piaţă produse mai avansate.

citiţi mai mult
New-Motion, developing a gantry robot palletiser

New-Motion dezvoltă mașina automată de paletizat cu robot gantry (pod rulant)

Furnizând consultanţă şi suport tehnic, Omron a facilitat dezvoltarea şi construcţia noului paletizator. Au fost definite mai multe pieţe ţintă pentru noul tip de PLC, industria de alimente şi băuturi fiind una dintre acestea.

citiţi mai mult

Cărţi albe şi articole despre tehnologie

NX_SYSMAC_420_300.jpg

Soluţii de securitate integrate

Procesele de automatizare industrială, la fel ca utilajele, devin tot mai dinamice. Nevoia de a mări productivitatea, flexibilitatea, ergonomia şi securitatea a devenit indispensabilă. Această cartă albă descrie modul în care soluţia Omron Sysmac Safety vă permite să faceţi faţă tuturor scenariilor şi cerinţelor de securitate posibile.

citiţi mai mult

Applications

Perspectiva noastră

EU_machine_scketch_420x300.jpg

Provocări în construcţia de maşini

Creşterea accelerată a economiilor cu salarii mici în sectorul construcţiilor de maşini înseamnă că producătorii de echipamente originale (OEM) au adeseori impresia că lucrează în umbra ameninţării importurilor ieftine. În prima serie de articole, Robert Brooks analizează caracteristicile „obligatorii” care vor menţine producătorii din construcţia de maşini din Marea Britanie în top, şi oportunităţile de a adăuga o valoare mai mare.

citiţi mai mult