Partenerul dvs. pentru automatizări în industria ambalajelor
Dacă produceţi utilaje pentru industria ambalajelor şi doriţi să vă măriţi profitabilitatea, vă putem fi de ajutor cu o gamă completă de servicii şi de produse concepute pentru creşterea vitezei, versatilităţii, performanţelor şi siguranţei utilajului dvs.
Deşi unele dintre aceste soluţii pentru utilajele din industria ambalajelor sunt foarte avansate, s-a dovedit că sunt şi deosebit de fiabile, pentru a mări la maximum loialitatea clienţilor dvs.
Utilizaţi cunoştinţele noastre de partener specializat în automatizări pentru a crea un utilaj nou sau pentru a moderniza un model existent.
Cum vă putem sprijini?Specialitatea dvs. – expertiza noastră specifică
Sunteţi specialist în îmbuteliere? Sau poate activaţi în domeniul alimentelor de tip snack (gustare)? Produceţi utilaje primare de ambalare sau oferiţi şi utilaje de ambalare secundare şi finale? Indiferent de specialitatea dvs., putem discuta despre creşterea profitabilităţii dvs. în domeniul ambalajelor în oricare dintre următoarele sectoare:
- Produse de panificaţie şi biscuiţi
- Băuturi (alcoolice, non-alcoolice, lactate, ulei şi băuturi carbonatate)
- Cofetărie
- Cosmetice şi sanitare
- Alimente uscate şi snack-uri
- Alimente proaspete
- Produse casnice şi altele
- Alimente lichide şi împachetate
- Produse farmaceutice
- Alimente preparate
Calitate
Chiar înainte ca produsul final să fie împachetat, introdus în conservă, îmbuteliat sau introdus în recipient, numeroşi producători de utilaje de ambalare îşi alocă timp pentru a ţine cont de operaţiunile propriilor clienţi, de la început la sfârşit.
Repetabilitatea operaţiilor la standarde de productivitate ridicată şi înaltă calitate reprezintă o provocare zilnică.
De aceea Omron oferă un portofoliu amplu de produse, adaptat la producţia pe loturi în funcţie de prescripţie, ceea ce necesită tehnologii precum controlul reglării în buclă multiplă de mare viteză şi mare rezoluţie, stocarea şi procesarea de mare viteză a datelor, precum şi o inspecţie de calitate fără întreruperi, prin metode vizuale.
Viteză
În acest caz, viteza reprezintă provocarea principală. Dar este nevoie şi de
- independenţă de dimensiunea lotului de produse
- utilaje uşor de curăţat şi de utilizat
- menţinerea standardelor de igienă.
Această combinaţie unică permite eliminarea din circuit a sistemelor mecanice convenţionale şi înlocuirea acestora cu sistemele extrem de versatile cu roboţi Delta şi de inspecţie vizuală.
Flexibilitate
Aici, provocările cheie sunt:
- corelarea cu vitezele de producţie de la ambalarea primară
- asigurarea integrităţii pachetului individual sau multiplu
- asigurarea adaptării uşoare la ghidajele liniare, pentru a transporta atât ambalaje primare, cât şi secundare.
Soluţiile Omron permit integrarea unui plus de flexibilitate în utilajele dvs. Putem furniza cele mai recente sisteme de robotizare şi de inspecţie vizuală pentru a facilita crearea, de exemplu, a unui utilaj de cartonat robotizat care preia şi încarcă 12 produse simultan, utilizând un model de ambalaj pe unul, două sau trei niveluri.
Cu o asemenea configuraţie, creşterea vitezei nu este decât o chestiune de creştere a numărului de produse preluate la fiecare operaţie.
Robusteţe
Aici, principala provocare constă în a asigura manipularea fiabilă a sarcinilor mari la cicluri de frecvențe ridicate continue.
Soluţiile Omron includ o gamă variată de axe liniare electromecanice extrem de robuste. Module liniare pregătite de instalare, cu diferite variante de acţionare şi module de rotire/apucare completează modulele de manipulare complet echipate.
Capacitatea de utilizare a actuatorilor electrici în orice combinaţie măreşte, de asemenea, versatilitatea pentru adaptări rentabile.
Exemple de soluţii de automatizare

Utilaj orizontal de formare, umplere şi etanşare (OFUE)
Într-un utilaj OFUE se derulează o bandă/folie flexibilă, pachetelor li se dă formă şi apoi sunt etanşate pe 2 părţi, opţional şi la partea inferioară. După ce sunt umplute vertical cu produs, partea superioară este etanşată apoi pentru a închide pachetul. Opţional înainte de etanşarea finală, se poate adăuga o fantă de scurgere. Toate acestea au loc cu materialul de ambalare flexibil deplasându-se orizontal, dar cu orientarea pachetului în continuare verticală. Imaginea de mai jos prezintă în funcţiune un utilaj intermediar, acţionat cu came. Există de asemenea utilaje continue, iar la acestea secţiunile 4 până la 6 sunt adesea într-o configurare carusel.

Dispozitiv de ambalare cu flux orizontal
Cuţite de etanşare rotative (servoacţionate)

Maşină de paletizat cu robot tip pod rulant
Maşinile de paletizat cu robot tip pod rulant sunt roboţi cu coordonate liniare sau carteziene (XYZ) pentru aplicaţii de ridicare şi plasare. Axele alunecă liniar în raport cu celelalte, fără să se rotească asemenea braţului robotic.

Utilaj de ambalat cu manşon de carton
Un carton este extras din magazie prin intermediul unui alimentator rotativ şi este transportat pe o singură bandă, prin intermediul unei benzi transportoare cu curea dinţată până în poziţia de recepţie a sistemului de ridicare şi plasare. Grupurile de articole sunt ridicate de doi roboţi cu funcţionare independentă şi stivuite pe cartoane.

Celula de încărcare cu funcţii robot ghidată prin inspecţie vizuală sau dispozitiv de ambalare diferite sortimente
Utilajul constă dintr-un robot montat pe un cadru care se suprapune peste două transportoare de alimentare care funcţionează în paralel. Un transportor alimentează cu produse, iar celălalt cu cutii de carton. Robotul ridică produsele care se deplasează aleator pe banda transportoare şi le plasează în cutii de carton aflate în mişcare. Locaţia instantanee a produselor în mişcare este computerizată prin sistemul de vizualizare care achiziţionează imagini de la o cameră staţionară. Între timp se utilizează un senzor de înregistrare pentru a urmări poziţia cutiilor de carton. Aceasta este urmărirea precisă a ambelor transportoare care permite robotului să ridice şi să plaseze produse de la un transportor în mişcare la altul.

Aplicator liniar cu manşon cu contracţie, de mare viteză
Etichetele cu manşon cu contracţie sunt furnizate dintr-o rolă, sub forma unei benzi de hârtie continue, sticlele neetichetate sunt transportate prin intermediul unui transportor de alimentare şi apoi măsurate prin intermediul unui şurub de alimentare rotativ. În timp ce sticlele pătrund în dispozitivul de etichetare trecând pe lângă o celulă a declanşatorului, etichetele sub forma unei benzi de hârtie sunt deschise şi formate într-un tub printr-o mandrină, alimentate şi tăiate într-o înregistrare precisă, cu un grafic tipărit, aplicate pe o sticlă, ce este apoi transportat într-un tunel cu aburi.
Mărturiile clienţilor

Roboţii inteligenţi facilitează producţia flexibilă de teste rapide de anticorpi de coronavirus la Senova
Compania germană Senova, specializată în tehnologie medicală, a colaborat cu OMRON şi cu Kraus Maschinenbau GmbH pentru a pune bazele fabricii viitorului.

Novio Packaging atinge noi niveluri de calitate, cu inspecţie cu cameră video automatizată
Inspecţia de calitate din timpul procesului asigură o producţie de sticle fără defecte

Paleţii din carton contribuie la sustenabilitate prin reducerea nevoilor de transport
Delta Engineering utilizează tehnologia OMRON pentru a-şi controla noul robot de asamblare a paleţilor

Soluţie unică de mare viteză pentru numărarea şi ambalarea seminţelor de către Micron Milling
Depăşirea provocării privind precizia pentru un grup mare de comercianţi cu amănuntul

Un producător global de ambalaje flexibile foloseşte automatizarea pentru a-şi acţiona utilajele de top de fabricare a pungilor
Punând accentul pe sustenabilitate, pionierii americani în ambalaje flexibile Liquibox căutau o cale de a reduce cantitatea de reziduuri generată în timpul fabricării produselor de tip saci şi bag-in-box.

Soluţiile de filetare automată a peştelui asigură calitatea şi eficienţa costurilor la Seafood Parlevliet
Producătorul olandez de peşte obţine o reducere de 75% a costurilor de manoperă şi o creştere de până la cinci ori a vitezei de lucru cu ajutorul liniei de producţie automatizate. Soluţia creată de Innovotech BV, un partener local din domeniul automatizării, include sisteme de inspecţie cu cameră video şi control de la OMRON şi ajută compania să-şi menţină competitivitatea producţiei în Olanda.
Cărţi albe şi articole despre tehnologie

Validarea sistemelor de inspecție utilizate în industria farmaceutică
Un ghid pentru validarea sistemelor de inspecție utilizate în industria farmaceutică cu ajutorul componentelor Omron

Smart factory
Machine Automation concepts to enable innovation for digitalized manufacturing

Soluţii de securitate integrate
Procesele de automatizare industrială, la fel ca utilajele, devin tot mai dinamice. Nevoia de a mări productivitatea, flexibilitatea, ergonomia şi securitatea a devenit indispensabilă. Această cartă albă descrie modul în care soluţia Omron Sysmac Safety vă permite să faceţi faţă tuturor scenariilor şi cerinţelor de securitate posibile.

Implementarea controlului simplu al mişcării
Bune practici de programare şi implementări de software bine organizate cu Automate Programabile (PLC) Omron.

Reţea Privată Virtuală (VPN)
Asigurarea accesului de la distanţă la utilaje prin VPN.

Recunoaşterea formei
Metode şi tehnologie de procesare mai rapidă şi mai precisă a imaginilor
Applications

Trasabilitate prin serializare
Reduceţi contrafacerea - îmbunătăţiţi informaţiile pentru client
Perspectiva noastră

Automatizare pentru a minimiza rechemările de produse alimentare
Volumul de rechemări de produse a crescut în 2015. Robert Brooks susţine că automatizarea eficientă şi integrată a fabricilor poate juca un rol principal în minimizarea acestor rechemări costisitoare, care provoacă pierderi.

Producţie utilizând sortarea pe bază de cod serializat, executată de către roboţi
Dennis Verhoeven, manager pentru piaţa industrială europeană pentru ştiinţele vieţii la Omron, analizează modul în care personalizarea produsului este tot mai importantă în sectorul alimentelor şi al băuturilor.

Maximise your potential with data integration
How close is ‘Industry 4.0’ to being a reality? A futuristic, completely-connected industrial world is already taking shape, and data integration is a key enabler. Collecting and storing production data also offers many other rewards – from measuring OEE (Overall Equipment Effectiveness) to helping OEMs meet increasing legal requirements for reporting. Dan Rossek takes a deeper look into the challenges and benefits of data integration in ‘From shop floor to top floor’.

O nouă abordare a controlului utilajului măreşte performanţa
Puteţi adăuga valoare utilajelor dvs., un plus de perfecţiune şi complexitate fără a afecta durata dezvoltării şi costurile programării? Robert Brooks analizează evoluţia unei noi generaţii de controlere de utilaje.

Provocări în construcţia de maşini
Creşterea accelerată a economiilor cu salarii mici în sectorul construcţiilor de maşini înseamnă că producătorii de echipamente originale (OEM) au adeseori impresia că lucrează în umbra ameninţării importurilor ieftine. În prima serie de articole, Robert Brooks analizează caracteristicile „obligatorii” care vor menţine producătorii din construcţia de maşini din Marea Britanie în top, şi oportunităţile de a adăuga o valoare mai mare.