Partenerul dvs. pentru automatizări în industria ambalajelor | OMRON, România

Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Partenerul dvs. pentru automatizări în industria ambalajelor

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Partenerul dvs. pentru automatizări în industria ambalajelor

Dacă produceţi utilaje pentru industria ambalajelor şi doriţi să vă măriţi profitabilitatea, vă putem fi de ajutor cu o gamă completă de servicii şi de produse concepute pentru creşterea vitezei, versatilităţii, performanţelor şi siguranţei utilajului dvs.

Deşi unele dintre aceste soluţii pentru utilajele din industria ambalajelor sunt foarte avansate, s-a dovedit că sunt şi deosebit de fiabile, pentru a mări la maximum loialitatea clienţilor dvs.

Utilizaţi cunoştinţele noastre de partener specializat în automatizări pentru a crea un utilaj nou sau pentru a moderniza un model existent.

Cum vă putem sprijini?
Segmente din domeniul industriei ambalajelor

Specialitatea dvs. – expertiza noastră specifică

Sunteţi specialist în îmbuteliere? Sau poate activaţi în domeniul alimentelor de tip snack (gustare)? Produceţi utilaje primare de ambalare sau oferiţi şi utilaje de ambalare secundare şi finale? Indiferent de specialitatea dvs., putem discuta despre creşterea profitabilităţii dvs. în domeniul ambalajelor în oricare dintre următoarele sectoare:

 • Produse de panificaţie şi biscuiţi
 • Băuturi (alcoolice, non-alcoolice, lactate, ulei şi băuturi carbonatate)
 • Cofetărie
 • Cosmetice şi sanitare
 • Alimente uscate şi snack-uri
 • Alimente proaspete
 • Produse casnice şi altele
 • Alimente lichide şi împachetate
 • Produse farmaceutice
 • Alimente preparate

Fabricaţie

Calitate

Chiar înainte ca produsul final să fie împachetat, introdus în conservă, îmbuteliat sau introdus în recipient, numeroşi producători de utilaje de ambalare îşi alocă timp pentru a ţine cont de operaţiunile propriilor clienţi, de la început la sfârşit.

Repetabilitatea operaţiilor la standarde de productivitate ridicată şi înaltă calitate reprezintă o provocare zilnică.

De aceea Omron oferă un portofoliu amplu de produse, adaptat la producţia pe loturi în funcţie de prescripţie, ceea ce necesită tehnologii precum controlul reglării în buclă multiplă de mare viteză şi mare rezoluţie, stocarea şi procesarea de mare viteză a datelor, precum şi o inspecţie de calitate fără întreruperi, prin metode vizuale.

Principal

Viteză

În acest caz, viteza reprezintă provocarea principală. Dar este nevoie şi de

 • independenţă de dimensiunea lotului de produse
 • utilaje uşor de curăţat şi de utilizat
 • menţinerea standardelor de igienă.
Soluţiile Omron pentru ambalarea primară măresc atât viteza, cât şi flexibilitatea utilajelor de ambalare primară, datorită noului nostru controler ultramodern, care combină cea mai recentă tehnologie pentru magistrală de câmp Ethernet în timp real, EtherCAT, cu conceptul nostru „One Software Environment” (Mediu de programare cu un singur software)”.

Această combinaţie unică permite eliminarea din circuit a sistemelor mecanice convenţionale şi înlocuirea acestora cu sistemele extrem de versatile cu roboţi Delta şi de inspecţie vizuală.

Secundar

Flexibilitate

Aici, provocările cheie sunt:

 • corelarea cu vitezele de producţie de la ambalarea primară
 • asigurarea integrităţii pachetului individual sau multiplu
 • asigurarea adaptării uşoare la ghidajele liniare, pentru a transporta atât ambalaje primare, cât şi secundare.

Soluţiile Omron permit integrarea unui plus de flexibilitate în utilajele dvs. Putem furniza cele mai recente sisteme de robotizare şi de inspecţie vizuală pentru a facilita crearea, de exemplu, a unui utilaj de cartonat robotizat care preia şi încarcă 12 produse simultan, utilizând un model de ambalaj pe unul, două sau trei niveluri.

Cu o asemenea configuraţie, creşterea vitezei nu este decât o chestiune de creştere a numărului de produse preluate la fiecare operaţie.

Finală

Robusteţe

Aici, principala provocare constă în a asigura manipularea fiabilă a sarcinilor mari la cicluri de frecvențe ridicate continue.

Soluţiile Omron includ o gamă variată de axe liniare electromecanice extrem de robuste. Module liniare pregătite de instalare, cu diferite variante de acţionare şi module de rotire/apucare completează modulele de manipulare complet echipate.

Capacitatea de utilizare a actuatorilor electrici în orice combinaţie măreşte, de asemenea, versatilitatea pentru adaptări rentabile.

Exemple de soluţii de automatizare

hffs-mcs-08 420x300 sol

Utilaj orizontal de formare, umplere şi etanşare (OFUE)

Într-un utilaj OFUE se derulează o bandă/folie flexibilă, pachetelor li se dă formă şi apoi sunt etanşate pe 2 părţi, opţional şi la partea inferioară. După ce sunt umplute vertical cu produs, partea superioară este etanşată apoi pentru a închide pachetul. Opţional înainte de etanşarea finală, se poate adăuga o fantă de scurgere. Toate acestea au loc cu materialul de ambalare flexibil deplasându-se orizontal, dar cu orientarea pachetului în continuare verticală. Imaginea de mai jos prezintă în funcţiune un utilaj intermediar, acţionat cu came. Există de asemenea utilaje continue, iar la acestea secţiunile 4 până la 6 sunt adesea într-o configurare carusel.

citiţi mai mult
cardboard sleeve cartoner machine image 420x300 sol

Utilaj de ambalat cu manşon de carton

Un carton este extras din magazie prin intermediul unui alimentator rotativ şi este transportat pe o singură bandă, prin intermediul unei benzi transportoare cu curea dinţată până în poziţia de recepţie a sistemului de ridicare şi plasare. Grupurile de articole sunt ridicate de doi roboţi cu funcţionare independentă şi stivuite pe cartoane.

citiţi mai mult
13 robotic infeed machine image 420x300 sol

Celula de încărcare cu funcţii robot ghidată prin inspecţie vizuală sau dispozitiv de ambalare diferite sortimente

Utilajul constă dintr-un robot montat pe un cadru care se suprapune peste două transportoare de alimentare care funcţionează în paralel. Un transportor alimentează cu produse, iar celălalt cu cutii de carton. Robotul ridică produsele care se deplasează aleator pe banda transportoare şi le plasează în cutii de carton aflate în mişcare. Locaţia instantanee a produselor în mişcare este computerizată prin sistemul de vizualizare care achiziţionează imagini de la o cameră staţionară. Între timp se utilizează un senzor de înregistrare pentru a urmări poziţia cutiilor de carton. Aceasta este urmărirea precisă a ambelor transportoare care permite robotului să ridice şi să plaseze produse de la un transportor în mişcare la altul.

citiţi mai mult
shrink sleever machine image 420x300 sol

Aplicator liniar cu manşon cu contracţie, de mare viteză

Etichetele cu manşon cu contracţie sunt furnizate dintr-o rolă, sub forma unei benzi de hârtie continue, sticlele neetichetate sunt transportate prin intermediul unui transportor de alimentare şi apoi măsurate prin intermediul unui şurub de alimentare rotativ. În timp ce sticlele pătrund în dispozitivul de etichetare trecând pe lângă o celulă a declanşatorului, etichetele sub forma unei benzi de hârtie sunt deschise şi formate într-un tub printr-o mandrină, alimentate şi tăiate într-o înregistrare precisă, cu un grafic tipărit, aplicate pe o sticlă, ce este apoi transportat într-un tunel cu aburi.

citiţi mai mult

Mărturiile clienţilor

diva-international fcard sol

Roboţii mobili autonomi simplifică operaţiunile de intralogistică în cadrul Diva International

Companiile mari se orientează tot mai mult către roboţi pentru a simplifica procesele manuale din fabrici şi depozite. Un exemplu este Diva International, cu sediul în Italia. Diva a dorit să îşi transforme sistemul de transport al şerveţelelor umede de la unitatea de producţie la o locaţie de paletizare din acelaşi depozit. Prin intermediul furnizorului său de gestionare a unităţilor, FM Vision, a creat un sistem nou, automatizat, folosind cinci roboţi mobili autonomi (AMR) şi controlerul de utilaj Sysmac NJ de la OMRON. Aceasta a determinat un proces mai sigur, mai eficient şi mai flexibil.

citiţi mai mult

Cărţi albe şi articole despre tehnologie

nx sysmac 420 300 sol

Soluţii de securitate integrate

Procesele de automatizare industrială, la fel ca utilajele, devin tot mai dinamice. Nevoia de a mări productivitatea, flexibilitatea, ergonomia şi securitatea a devenit indispensabilă. Această cartă albă descrie modul în care soluţia Omron Sysmac Safety vă permite să faceţi faţă tuturor scenariilor şi cerinţelor de securitate posibile.

citiţi mai mult

Applications

Perspectiva noastră

data integration 420x300 sol

Maximise your potential with data integration

How close is ‘Industry 4.0’ to being a reality? A futuristic, completely-connected industrial world is already taking shape, and data integration is a key enabler. Collecting and storing production data also offers many other rewards – from measuring OEE (Overall Equipment Effectiveness) to helping OEMs meet increasing legal requirements for reporting. Dan Rossek takes a deeper look into the challenges and benefits of data integration in ‘From shop floor to top floor’.

citiţi mai mult
eu machine scketch 420x300 sol

Provocări în construcţia de maşini

Creşterea accelerată a economiilor cu salarii mici în sectorul construcţiilor de maşini înseamnă că producătorii de echipamente originale (OEM) au adeseori impresia că lucrează în umbra ameninţării importurilor ieftine. În prima serie de articole, Robert Brooks analizează caracteristicile „obligatorii” care vor menţine producătorii din construcţia de maşini din Marea Britanie în top, şi oportunităţile de a adăuga o valoare mai mare.

citiţi mai mult