Dezvoltăm un controler echipat cu Inteligență Artificială (AI) | OMRON, România

Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Dezvoltăm un controler echipat cu Inteligență Artificială (AI)

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Dezvoltăm un controler echipat cu Inteligență Artificială (AI)

Corporația Omron anunță dezvoltarea unui controler de automatizare a utilajelor echipat cu un algoritm de învăţare a mașinii bazat pe inteligenţă artificială (IA).

Primul de acest tip din industrie, acest controler echipat cu IA realizează integrarea în timp real a funcţiei de controler logic programabil, care controlează liniile de producție şi echipamentele cu procese de ordinul microsecundelor din spațiile de producție, şi funcția de procesare cu IA. Utilizând gama noastră extinsă de senzori pentru a monitoriza starea echipamentelor şi proceselor, controlerul le reglează în siguranță înainte de apariția oricărei neregularități. Acesta anticipează mişcările neobişnuite ale utilajelor pe baza modelului cauzal pe care IA încorporată a fost creată să-l învețe.

Deoarece în ultimii ani am fost martorii unei tendinţe din ce în ce mai accentuate către producția în loturi mici pentru o gamă largă de produse şi către o producție flexibilă în cele mai bune locații de pe întregul glob, nevoia de a introduce IA şi Internetul Lucrurilor (IoT) în spațiile de fabricație a crescut constant. Acestea permit producătorilor să limiteze impactul lipsei de muncitori calificați şi al costurilor fluctuante cu forța de muncă, crescând simultan utilizarea echipamentelor şi obținând o producție stabilă de produse de calitate. Pentru a profita de datele de pe amplasamentele de fabricație, unde controlul se efectuează în microsecunde, este necesară achiziția datelor cu mare viteză şi cu înaltă precizie (de ex. date privind poziția, vibrațiile şi temperatura) şi asocierea precisă a acestora cu ora exactă la care au fost achiziționate.

Analizarea şi utilizarea datelor combinate ne permit să estimăm rapid posibilele erori ale utilajelor şi să prevenim întreruperea funcționării echipamentelor, precum şi deteriorarea calității produselor. Între timp, răspândirea rapidă a IoT a adus cu ea o cantitate imensă de date, făcând dificilă transmiterea tuturor datelor în cloud pentru a fi analizate de IA, indiferent de cât de mult se extinde lățimea de bandă a rețelei. O altă restricție în introducerea IoT în spațiile de fabricație este cauzată de întârzierea răspunsului care rezultă din transmisia bidirecțională a datelor generate atunci când datele de la senzori, motoare şi alte dispozitive trebuie transmise în cloud şi de la cloud, chiar dacă răspunsul instantaneu este crucial în astfel de amplasamente de producție.

În căutarea sa de soluții pentru astfel de probleme, Omron introduce în spațiile de fabricație „inteligența dezvoltată prin ICT”. Integrăm know-how-ul muncitorilor calificați în controlul echipamentelor şi proceselor. Aceasta se realizează prin utilizarea unei game largi de echipamente de automatizare a fabricii (AF), care permite producția automatizată compatibilă cu IoT sau implementează algoritmi IA optimi în astfel de echipamente. Dezvoltat în baza acestui concept, controlerul echipat cu IA este destinat detectării imediate a semnelor de neconformitate a echipamentelor. Algoritmii IA ai controlerului de automatizare a utilajelor îi permit acestuia să învețe operațiile repetitive ale echipamentelor din date de detecție precisă, ceea ce asigură feedback-ul de monitorizare a stării şi controlul în timp real al utilajelor.

Modul în care controlerul de automatizare a utilajelor utilizează IA în procesele de producție:

1. Colectează datele de detecție (de ex. vibrațiile şi temperatura) şi datele de ieşire pentru motoare de la echipamente şi le procesează cronologic în timp real

2. Generează cantități caracteristice la ore regulate sau neregulate pe baza datelor cronologice în timp real

3. Acumulează date cantitative caracteristice şi generează un model de date de învățare a utilajului după analiza cauzală

4. Trimite feedback la monitorizarea condițiilor și controlează pe baza unor astfel de date model în timp real

Pentru a face din tehnologia IA un instrument confortabil în spațiile de fabricație, vom avansa continuând cu dezvoltarea controlerului nostru, a senzorilor de inspecție video şi a altor produse echipate cu IA. Vom utiliza IA şi IoT pentru a monitoriza starea echipamentelor şi proceselor şi pentru a asigura calitatea produselor, sprijinindu-ne astfel clienții în realizarea proceselor de fabricație care „nu produc niciun defect şi nu se întrerup”. Deoarece expedierile mostrelor controlerului către unii clienți au început în anul 2016, Omron a realizat demonstrații la propriile sale fabrici sau la cele ale clienților. Demonstrația are drept scop estimarea şi analizarea neconformităților echipamentelor şi îmbunătățirea cunoştințelor privind relația cauză-efect implicată în anumite neregularități, înainte de lansarea programată şi de furnizarea serviciilor în anul 2018.

Dezvoltând şi livrând de mult timp echipamente pentru AF esențiale pentru amplasamente de fabricație foarte diverse, compania noastră se mândreşte cu faptul că oferă în continuare noi avantaje clienților săi. Îmbunătățirile făcute au fost posibile prin utilizarea proactivă a celor mai inovatoare tehnologii informaționale ale lumii, inclusiv EtherCAT®, IO-Link şi alte rețele deschise. Beneficiind de extinsul know-how în implementarea algoritmilor de IA în echipamente, cultivat în peste două decenii, am putut dezvolta robotul pentru tenis de masă FORPHEUS.

FORPHEUS este întruchiparea tehnologiei de bază a Omron de „Detecție şi Control + Gândire”. Robotul mentor inteligent face uz de tehnologiile de bază precum tehnologia OKAO Vision de recunoaştere a fețelor/persoanelor şi de primul senzor de bord din lume echipat cu „tehnologia care detectează nivelul de concentrare a şoferului”. Combinând know-how-ul de automatizare pentru spațiile de fabricație şi utilizând o varietate de echipamente AF şi de tehnologie a roboților cu algoritmi cu IA de ultimă generație, sprijinim companiile producătoare care au probleme legate de deficitul de resurse umane şi de creşterea costurilor cu forța de muncă. Accelerăm tranziția către „spațiile de fabricație ale viitorului”, în care „utilajele potențează capacitățile umane şi creativitatea umană”.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn